El passat 28 de setembre va tenir lloc la primera Jornada IMPULS-AT, organitzada per la OTR i el Cateb

La Jornada IMPULS-AT, una iniciativa conjunta de la Oficina Tècnica de Rehabilitació (OTR) i del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (Cateb) es va celebrar amb format híbrid per arribar a tots els arquitectes tècnics de Catalunya. L’esdeveniment va atraure la participació de més de 100 assistents

Aquesta jornada va oferir una plataforma per als professionals de l’arquitectura tècnica, per connectar i conèixer més a fons tres camps nous i necessaris per assolir amb èxit els objectius de rehabilitació energètica del parc d’edificis residencials: el procediment administratiu de subvencions, la figura de l’agent rehabilitador i les possibilitats de finançament d’aquestes obres.

Diversos experts van compartir les seves visions, coneixements i experiència, destacant les oportunitats i reptes que envolten aquest camp emergent. Les presentacions pràctiques van enriquir el contingut de la jornada.

Es van tractar tres qüestions cabdals per a la rehabilitació energètica amb els Fons Next Generation:

    1. Procediment Administratiu de Subvencions: Vam abordar els diferents tipus de subvencions, les seves regulacions i el seu procediment administratiu per als projectes de rehabilitació energètica, sempre posant el focus en les subvencions Next Generation, amb l’objectiu d’orientar als participants sobre com navegar en aquesta complexa àrea.
    2. La Figura de l’Agent Rehabilitador: Iván Madrigal, de l’empresa EOSZENIT energy, va oferir una presentació exhaustiva sobre la importància i el paper de l’agent rehabilitador parlant des de les seva pròpia experiència i obrint la porta a possibles col·laboracions amb els arquitectes tècnics del territori.
    3. Solucions de Finançament: Els experts Javier Torremocha, Sandra Bautista i Simón Castillo, de la financera UCI, van oferir una visió integral sobre les opcions de finançament disponibles per a projectes de rehabilitació energètica. Van analitzar estratègies de finançament sostenible i com aconseguir els recursos necessaris per dur a terme amb èxit les iniciatives.

Agraïm sincerament la participació de tots els professionals que van assistir i van contribuir al debat constructiu. També volem expressar el nostre agraïment als qui heu prestat el vostre temps per contestar l’enquesta posterior sobre la jornada, ja que aquestes aportacions ens ajudaran a millorar les futures edicions de les jornades IMPULS-AT i assegurar que siguin el més profitoses possible.

Recordeu que la propera Jornada IMPULS-AT està programada per al dia 10 d’octubre. En aquesta ocasió, l’enfocament girarà entorn de la redacció del llibre de l’edifici existent i els projectes de rehabilitació. Convidem a tots els interessats a unir-se a nosaltres. Els detalls de la jornada i el procés d’inscripció estan disponibles aquí.

Esperem amb interès veure-us a la propera Jornada IMPULS-AT el 10 d’octubre i continuar col·laborant per a un futur més sostenible i innovador.

OTR.cat