La generació solar fotovoltaica i les comunitats energètiques troben una oportunitat amb els Fons #NextGeneration

El passat 8 de novembre vam gaudir d’una sessió amb el Sr. Capdevila, subdirector de ERF (Estudi Ramon Folch), qui ens va fer una xerrada relativa a la generació d’energia solar fotovoltaica, l’autoconsum, i l’oportunitat que se’ns presenta amb les subvencions dintre del marc PRTR – Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia

Amb la pujada de preus produïda per la inflació, l’encariment del gas i l’electricitat, l’alta demanda energètica i les emissions de CO2, la nostra societat té la necessitat de trobar alternatives que ens facin dependre menys de les elèctriques i posar el nostre gra de sorra a la lluita contra el canvi climàtic.

El Sr. Capdevila ens planteja el següent: produir nosaltres mateixos l’energia (amb fonts d’energia renovables) i participar en un canvi de paradigma on passem d’un sistema individual a un sistema col·lectiu, les comunitats solars.

Parlem del paper de l’arquitecte tècnic, figura essencial, ja que aporta la visió global de l’edifici, tècnic de capçalera i preceptor, sent qui està més en contacte amb les comunitats. També tractem el tema de la simplicitat de la instal·lació de les plaques solars, el seu manteniment, els beneficis que ens porten i les subvencions.

Actualment, les comunitats autònomes estan esgotant els pressupostos inicials i sol·licitant ampliacions, de manera que es confirma l’interès i el potencial de l’autoconsum al nostre país.

Podeu consultar la sessió completa al següent enllaç.

OTR.cat