jornafa habitatge i fons netxgeneration

Debat municipalista: habitatge i fons europeus. Fons NextGeneration

L’Associació Catalana de Municipis (ACM) organitza per al proper 2 de juny una sessió telemàtica dirigida a càrrecs electes i tècnics municipals i comarcals sobre l’habitatge i els fons europeus NextGeneration.

Data: 2 de juny
Horari: De 12 a 14:00
Modalitat: Telemàtica
Inscripcions: www.acm.cat/formacio

L’objectiu de la jornada és explicar les diferents línies de subvenció que incorporen el fons europeus Next Generation. El departament de Drets Socials destinarà un total de 640 milions d’euros dividits en 160 milions d’euros per a la promoció d’obra nova destinada a lloguer social (80 M€ enguany i 80 M€ el 2023) i 480M€ per a la rehabilitació d’edificis i habitatges amb criteris d’eficiència energètica. Es preveu que aquesta partida per a la rehabilitació, la més important mai impulsada, permeti rehabilitar 65.000 habitatges fins l’any 2026 a tot Catalunya amb criteris d’accessibilitat i sostenibilitat, amb la imprescindible col·laboració públic-privada.

Els col·legis professionals han d’ajudar a estimular la ciutadania a rehabilitar a través de les Oficines Tècniques de rehabilitació, organismes que actuaran com a intermediaris entre l’administració pública, els professionals i la ciutadania en l’impuls i gestió dels programes de rehabilitación dels fons Next Generation EU.

Programa de la jornada

12.00 h. – Inauguració. Il·lm. Sr. Lluís Soler i Panisello, president de l’ACM i alcalde de Deltebre. M.Hble. Sra. Violant Cervera i Gòdia, consellera de Drets Socials.

12.30 h. – Línies generals de subvenció (obra nova i rehabilitació) en matèria d’habitatge i la col·laboració amb el món local. Sr. Carles Sala, secretari d’Habitatge i Inclusió Social.

Presenta i modera: Sra. Joana Ortega, secretària general de l’ACM.

13.00 h. – Debat sobre la rehabilitació amb els col·legis professionals

Col·legi d’Arquitectes

Col·legi d’Administradors de finques

Col·legi d’Aparelladors

Alcaldes/sses representants del món local

14.00 h. – Cloenda

OTR.cat